Jyväskylän WordPress-miitissä aiheena esteettömyys navigaatiossa

Uusia WordPress-meetuppeja on perustettu viime aikoina mukavaan tahtiin eri puolille Suomea. Jyväskylä ja Turku ovat uusimmat paikkakunnat, missä vaihdetaan ajatuksia milloin mistäkin WordPress-aiheesta. Itse vierailin Jyväskylässä 16.2.2016 ja aiheena oli esteettömyys navigatiossa.

Esteettömyys navigaatiossa -esitelmän alustusta
Kuvan otti Mikko Virenius

Tavoitteeni oli tuoda esille esteettömyyteen liittyviä asioita ja pohtia miten pienilläkin asioilla voit parantaa sivuston esteettömyyttä. Tämä vaatii tietynlaisen ajattelutavan mutta monimutkaisista toimenpiteistä ei onneksi ole kysymys:

Tässä linkki esitelmän dioihin.

Accessible-Navigation-Patterns

Jyväskylässä vierailu

Olen aikoinaan valmistunut Jyväskylän yliopistosta ja sieltä on todella paljon hyviä muistoja. Suurin osa nykyisistä kavereistakin on noilta ajoilta. Those were the days!

Oli siis enemmän kuin nastaa lähteä Jyväskylään, käydä tutuissa paikoissa, puhua esteettömyydestä ja tutustua uusiin ihmisiin. Olin etukäteen nähnyt livenä vain yhden kaverin meetup-ryhmästä, joten vihdoinkin Twitter-profiilit muuttuivat lihaksi ja vereksi!

Pakko mainita tähän väliin, että oli hienoa törmätä Mattilanniemessä Pekka Koskelaan, silloiseen matematiikan laitoksen johtajaan. Hieno mies.

Jyväskylän meetup-ryhmässä oli todella rento mutta ammattimainen ote. Ryhmä meikäläisen makuun.

Jyväskylän meetup-ryhmä
Kuvan otti Antti Kuosmanen

Toivottavasti monilla heräsi kiinnostus esteettömyydestä. Rolle kirjoittikin jo älyttömän hyvän koosteen esteettömyydestä, jonka ydin mielestäni tiivistyy seuraavaan lauseeseen:

Web kuuluu kuitenkin kaikille ja sivuston pitäisi olla esteetöntä ihan samalla tavalla kuin esimerkiksi responsiivinen

Lisää lukemista

WordCamp Finland 2016

WordCamp Finland 2016

Tervetuloa WordCamp Finland 2016 -tapahtumaan! WordPress-aiheinen seminaari järjestetään 15.-16.4.2016 Helsingissä. Perjantaina 15.4. on tarjolla erilaisia…