WordPress-teemat Hybrid ja DevPress

WordPressiin löytyy lukemattomia ilmaisia ja jollain tavalla  maksullisia teemoja. Tämän lisäksi netti on pullollaan ns. Premium-teemoja. Mistä tietää mikä teema kannattaa valita ja mitkä asiat kuuluvat hyvän teeman vaatimuksiin? Valitsenko teeman vain näyttävän ulkoasun takia vai tarvitsenko kymmenittäin erilaisia teeman asetuksia, joilla sivuja voi säätää haluamakseen?

Voisin tuttuun tyyliin luetella kymmenen ”parasta” teemaa, mutta sen sijaan kerron miksi käytän Hybrid tai DevPress -teemoja. Molemmat pohjautuvat Hybridin ytimeen (Hybrid Core, Hybrid Framework), joka toimii koodikirjastona ja moottorina teemoille. Hybridin perustaja on Justin Tadlock ja DevPressin voima piilee yhteistyössä. Justinin lisäksi DevPressin taustalla häärii Tung Do, Patrick Daly ja Path Dunbar. DevPress julkaisi, että Tung Do alkaa luotsata yksin DevPressiä eteenpäin. Lisäinfoa löytyy heidän sivultaan.

Tukifoorumi

Hybridin tukifoorumi on jotakin ainutlaatuista. Ei pelkästään sen takia, että tukifoorumilta löydät tai saat ratkaisun lähes ongelmaan kuin ongelmaan vaan yhteisön tuki kokonaisuudessaan on sanoinkuvaamattoman avuliasta. Foorumin jäsenet neuvovat toisiaan hyvässä hengessä ja vastaus tulee yleensä todella nopeasti, viimeistään saman päivän aikana. Foorumi on myös erinomainen oppimiskeskus. En ole juuri mistään oppinut niin paljon WordPressin saloista kuin kyseistä foorumia lukiessa. Osaan kohta sanoa kymmenellä kielellä kiitos!

Teemojen monipuolisuus

Teemat eivät välttämättä ole maailman hienoimpia ulkoasultaan, mutta varsinkin DevPress-sivulle ilmaantunee entistä tyylikkäämpiä teemoja Tung Do:n käsittelyssä. Teemat jaetaan aikuis -ja lapsiteemoihin, missä aikuisteema toimii pohjateemana lapsiteemalle. Muista, että kyseinen aikuisteema tulee olla asennettuna, jotta lapsiteema toimii. Hybridille on monia erilaisia lapsiteemoja.

Hybridillä on myös muita lapsiteemoja ja käytännössä kaikki teemat soveltuvat pienen muokkauksen jälkeen niin yrityksille, yhteisöille kuin bloggaajallekin.

Tulevaisuudessa teemojen pääpaino tulee olemaan aikuisteemoissa, joita on tähän mennessä ilmestynyt Hybridin lisäksi Prototype, Retro-fitted, Trending, News, Visual, James Goody. Myös Ptah Dunbarin WP Framework on ladattavissa. Itse käytän näitä teemoja monien projektien pohjana, koska voin itse helposti tehdä näille (tai ladata valmiin) lapsiteeman ja muokata ulkoasua haluamakseni. Täten tulevat päivitykset vaikuttavat vain aikuisteemaan eivätkä omat tyylit tai muut lisäfunktiot tuhoudu päivityksessä.

Muista aina tehdä päivitykset lapsiteemaan juuri tämän takia. Jos ja kun näitä aikuisteemoja päivitetään, niin kaikki aikuisteemaan tehdyt muutokset tuhoutuvat, mutta lapsiteemaan tehdyt muutokset säilyvät.

Teemoissa on erilaisia, sisäänrakennettuja ominaisuuksia ja myös monia yhteisiä ominaisuuksia.

Yleiset ominaisuudet

Spesifiset ominaisuudet

Hinta

Hybridin kaikki teemat ovat ilmaisia ja GPL-lisenssillä varustettuja. Tukifoorumillekin voi liittyä ilmaiseksi, mutta kannattaa maksaa 25$ vuodessa, jotta saa oikeuden lukea myös Justin Tadlockin mallivastaukset foorumin kysymyksiin. Devpressin kaikki materiaali teemoista lisäosiin ja oppaisiin maksaa 5$ vuodessa!! Kyllä, olen fani ja toivon muidenkin huomaavan, että näihin kannattaa liittyä. DevPressillä on kumppanuus-sivu (Affiliates), mutta en ole siihen vielä liittynyt, vaan ihan mielelläni mainostan heitä ilman korvausta. Ilman heidän oppaitaan ja apuaan en olisi oppinut WordPressistä lähellekään niin paljoa ja opintie jatkuu jatkuu vaan…

Yhteenveto

Voisin jaaritella vielä rivitolkulla, mutta jatkan sitten paremmalla ajalla. Muitakin erinomaisia pohjateemoja on tarjolla. Mm. Genesis, Thesis ja Platform, joilla on oma WordPress Framework. Lisää on luettavissa WP Candyn sivuilta.

Mitä muuta teemoilta voi enää vaatia, kun täydellisyys on jo niin lähellä?

Lisää lukemista

WordCamp Finland 2016

WordCamp Finland 2016

Tervetuloa WordCamp Finland 2016 -tapahtumaan! WordPress-aiheinen seminaari järjestetään 15.-16.4.2016 Helsingissä. Perjantaina 15.4. on tarjolla erilaisia…